ZORGBOERDERIJ

Na vele jaren in de zorg te hebben gewerkt bij vaak grote instellingen, was het nu de beurt aan kleinschalig. Ook al doen we dat in een grote boerderij. Na een flinke verbouwing is de schuur ingeruild voor een grote kantine, klushok en een keuken.
Een fijne ruimte waar we doordeweeks dagbesteding verzorgen voor mensen van 16 jaar en ouder, die een verstandelijke, een psychiatrische en/of een lichamelijke beperking hebben.  Het kan ook gaan om een reïntegratietraject, WAO of een burn out. Kortom: mensen met een zorgvraag en indicatie vanuit de WMO of WLZ kunnen beide op de boerderij terecht. De kosten worden betaald vanuit een PGB en/of ZIN. Zorgboerderij de Ripen werkt nauw samen met Bezinnzorg en de eigen gemeente. Vervoer wordt in overleg met elkaar geregeld.
In de natuurlijke omgeving van de boerderij werken de hulpboeren – in kleine groepjes, in hun eigen tempo en op hun eigen manier – datgene wat ze leuk vinden. In de ochtend bestaat het werk voornamelijk uit: Het boer/boerin-zijn (alles rond de dieren), tuinman/-vrouw (moestuin, plantenkas, bloementuin, erf, camping), hulp in kantine, keuken en B&B. Bovendien is er een grote klusruimte waar vogelhuisjes, lampen, brievenbussen en andere creatieve producten gemaakt worden.
Ontmoeten vinden we belangrijk. Daarom doen we boodschappen of gaan er op uit, helpen we de buren bij de fruitoogst. Wekelijks schenken twee hulpboeren thee en koffie in een plaatselijk verzorging tehuis. En ‘s zomers ontmoeten we de B&B- en campinggasten. Met familie en begeleiders van onze medewerkers hebben we eveneens regelmatig contact. 
Dit alles zou niet lukken zonder de hulp van vrijwilligers en stagiaires.

Zorgboerderij de Ripen | De Ripen 16 | 9245 VG | Nij Beets | 06 23 92 88 69 | info@deripen.nl