Bemin de nacht en wees welkom op de Ripen. Tast in het donker tijdens deze duistere avond met Jan Kleefstra, Douwe Dijkstra en The Innocent Beard.

Jan Kleefstra is dichter/schrijver en publiceerde tot dusver 14 dichtbundels/boeken en meer dan 30 muziekreleases samen met zijn broer Romke. Jan zijn werk wil een uitdrukking zijn van de verbondenheid van al het leven met de Aarde en de elementen.
 Tijdens de Nacht van de nacht op zorgboerderij De Ripen zal Jan in drie episodes zijn werken de nacht in fluisteren. Gebed in de intieme en muzikale sfeer van de andere optredens zullen de woorden een mooi heenkomen zoeken en liefdevolle, verstilde glimlichtjes achterlaten

Douwe Dijkstra begon zijn muzikale carrière op zijn 13e tijdens het tentfeest in het Friese Oosterzee alwaar hij op de playbackshow aldaar het nummer Straight Hate van de deathmetalband Sepultura playbackte. Sindsdien is hij niet meer van het podium af te slaan. Zo maakte hij onder andere met het necropoporkest Douwe Dijkstra en de sneue vertoning en verlichtingsensemble ‘Turboguru’ de podia in binnen- en buitenland onveilig. Op de Nacht van de Nacht geeft hij een preview van zijn nieuwe therapiepopvoorstelling ‘Let’s get Mental’ waarin hij met nummers als ‘Sk Sk Sk Sk Skemetherapie’, ‘Van je links, van je rechts, van je EMDR’ en ‘Ik wil ketsen met mijn psycholoog’ onderzoekt of de popcultuur gebruikt kan worden als bad voor een onderwerp als geestelijk welzijn. Hierbij tapt hij uit zijn ruime ervaring die hij heeft opgedaan in zijn opleiding tot psycholoog en de vele uren die hij zelf op de bank van zijn therapeut heeft gelegen. Let’s get mental is ideaal voor mensen die zich in het geestelijk donker bevinden met klachten als depressiviteit en burn-outverschijnselen, maar ook zij die dat te allen tijde willen voorkomen.

The Innocent Beard … De vaste kern bestaat uit: Ype Jager ( teksten, zang en gitaar) en Rinze Pieter Herrema (contrabas en zang). Vanavond worden ze, met banjo en een oorstrelend stemgeluid, begeleid door Suze Commandeur. Sinds jaar en dag (maar eigenlijk voornamelijk ‘s nachts) wordt er in Nij Beets, aan de keukentafel, door deze vrienden muziek gemaakt. Kelen worden schor gezongen, snaren tot blarens toe geranseld. Gestaag ontstaat er een eigenzinnig repertoire van koppige liedjes, die zich moeilijk onder één noemer laten vangen.
Een liefhebber noemde het ooit eens  ‘Peatmuziek ‘; een verwijzing naar de misschien wel enige vaste waarde, waarop en waaruit het allemaal ontstaat….de veengrond. Laat je verrassen: ruik de dampen van smeulende turf, voel de Peat en ga uit je petgat…

Tijdens de pauze wordt er een rondleiding door de nacht gegeven… De master of ceremonies van de avond is Rien van der Zeijden. Deze gepensioneerde ritueel begeleider weet het vast ook vanavond weer mooi te vertellen…..

tijd: 20:00 – 22:30
locatie: De Ripen 16, Nij Beets
prijs: 20 euro (inclusief hapjes en drankjes)

Door onderstaand formulier in te vullen kunt u kaarten reserveren.

U krijgt een bevestiging via e-mail, met daarin een betaalverzoek. Wanneer aan dit verzoek voldaan is, zal er een definitieve bevestiging volgen via de e-mail, en staat u op de lijst..

Er is slechts een beperkt aantal kaarten, op = op dus twijfel niet te lang…

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Nederlandse provinciale milieufederaties. Op deze avond en nacht doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting.